Teklif Listesi

Teklif Listeniz Boş

Henüz teklif listenizde ürün yok Gimel'de mevcut binlerce ürünü keşfedin ve teklif listenize kolayca ekleyin.

Hemen Teklif Al
Menu
0 yorum

Kronotrop Coffee Kahve .Çeşitleri GML-C11340

Marka : Gimel
Ürün Kodu: GML-C11340

Minimum Sipariş Miktarı: 50

Stok durumu ve fiyatlar sürekli güncellenmektedir. Baskı dahil en doğru fiyat ve stok bilgisi için lütfen teklif talep ediniz.

Açıklama

Ijen, Doğu Java Çiftliği, Endonezya'nın Bondowoso bölgesindeki Sukasari Köyü'nde yer almaktadır. 68 hektarlık çiftlik, deniz seviyesinden 1200 ila 1750 metre yükseklikte bulunur. Çiftlik, çocukluğundan beri kahve yetiştiren bir çiftçi olan Pak Andi'ye aittir ve onun tarafından işletilmektedir. Çiftlikte Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika ve Abysinia gibi çeşitli kahve türleri yetiştirilmektedir. Hasat sezonu Nisan'dan Eylül'e kadar sürer ve kahve organik gübreler ve gölge ağaçları kullanılarak yetiştirilir.

Pak Andi, kahve yetiştirme ve işleme tekniklerini ebeveynlerinden öğrenmiştir. Geçmişte bölgedeki kahve tarlalarının çoğunda Robusta kahvesi yetiştirilirdi. Ancak yıllar içinde Arabica kahvesi daha popüler hale gelmiş ve 2000 yılında Pak Andi, Arabica kahvesi yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmeye karar vermiştir. 2008 yılına gelindiğinde ise ticari Arabica üretimine başlamış ve özel kahve üretimi hakkında bilgi sahibi olmuştur.

O zamandan beri Pak Andi ve bölgedeki diğer çiftçiler, yüksek kâr ve kaliteli ürün elde etmek için doğru yetiştirme prosedürleri ve kahve kirazlarını doğru toplama teknikleri konusunda eğitim almışlardır. Çiftçiler sadece kırmızı kirazları seçerler ve pestisit kullanmazlar. Çiftlikte organik gübreler kullanılır ve kahve ağaçlarının bakımı elle budama ve yabani ot temizliği ile yapılır. Kullanılan gölge ağaçları çeşitlilik gösterir ve orman bitkilerini de içerir.

Kahve kirazları toplandıktan, yıkandıktan ve ayrıştırıldıktan sonra pulpa işleminden geçirilir ve tanklarda yaklaşık 24 saat fermente edilir. Ardından müsilajı temizlemek için yıkanır ve yaklaşık 10 ila 12 gün boyunca kurutulur. İstenilen nem seviyesine ulaştığında kabukları çıkarılır, sınıflandırılır, paketlenir ve sevk edilir. Kullanılan işleme yöntemi hava durumu, iklim ve pazar eğilimlerine bağlıdır.

Sınıflandırılmamış yeşil kahve çekirdekleri, makineyle ayıklama işlemi için Belift Dry Mill Surabaya'ya gönderilir. Yeşil çekirdeklerin tadı ve fiziksel kalitesi ihracat öncesinde kontrol edilir.

Uganda Gombe

Tadım notları;


Yorumlar (0)

Puan
0 yorum
Yorum Yap
Not: HTML'e dönüştürülmez!